П`ятниця, 05.03.2024, 10:06 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » Статті » Мої статті

ПАМЯТКА для батьків щодо профілактики гострих-кишкових інфекцій

ПАМЯТКА

для батьків щодо профілактики гострих-кишкових інфекцій

 ЯКІ НАЙВАЖЛИВІШІ САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНІ ПРАВИЛА ПОТРІБНО ВИКОНУВАТИ В СІМЇ, ЩОБ УНИКНУТИ ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ:

 1.Мити руки з милом.

2.Регулярно підстригати нігті.

3.Відучити дитину від шкідливої звички - гризти нігті.

4.Не купувати продукти у місцях стихійної торгівлі та продукти сумнівної якості.

5. Не вживати сире молоко, лише пастеризовані молочні продукти.

6. Перед вживанням фруктів, овочів і ягід слід ретельно вимити їх проточною водою, а потім обдати окропом.

7.При кулінарній обробці мяса,риби,молока температура повинна становити 100С. Заморожені продукти - повністю відтанути.

8.Готові страви краще вживати одразу,  страви кімнатної температури є середовищем для розмноження мікроорганізмів.

9.Розігрівати страви потрібно  при температурі не нижче за 100С.

10.Не зберігати готові страви поряд з сирими.

11.Порізи та дрібні рани на руках заклеювати бактерицидним пластирем, перш ніж готувати їжу.

12.Продукти харчування зберігати якомога далі від хатніх тварин, в ємностях, які щільно закриваються.

13.Зберігати продукти харчування, дотримуючись умов і термінів придатності, що вказані на упаковці.

14.Важливий фактор - чистота на кухні, чисті рушники для рук.

 

15.Використовувати воду гарантованої якості або додатково кипятити її.

Категорія: Мої статті | Додав: dnz14nizhyn (11.03.2017)
Переглядів: 161 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar