Четвер, 05.02.2024, 4:47 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Листопад » 3 » Бінарне заняття з розвитку мовлення
1:43 PM
Бінарне заняття з розвитку мовлення

Бінарне заняття з розвитку мовлення

       17 лютого 2017 року  вчитель-логопед логопедичного пункту управління освіти  Федуліна  Т. В. та вихователь старшої групи ДНЗ № 14 Дахно Т. П. провели для колег бінарне заняття з розвитку мовлення, ознайомлення з природою з елементами казкотерапії в старшій групі за твором В.О.Сухомлинського « Як білочка дятла врятувала » .

       Під час заняття вихованці старшої дошкільної групи, які відвідують  логопедичні заняття , вчилися готувати артикуляційний апарат до постановки звуків, проводити дихальну, пальчикову  гімнастику, проводити роботу над розвитком  діалогічного  і монологічного  мовлення, здатність слухати і чути дорослого, організовувати свою діяльність, взаємодіючи з оточуючими, розширювати та закріплювати знання дітей про зимові явища, зимуючих птахів,   їх особливості та способи пристосування до умов життя у зимовий період,  організовувати  дослідницько   - пошукову роботу для стимулювання пізнавальної діяльності дитини .

          Одна з найгостріших проблем сьогодення-розвиток психоемоційної та пізнавальної сфер дошкільників. Щорічно зростає кількість дітей з  порушеннями мовленнєвого розвитку. Тому дієвим засобом розв’язання цієї проблеми ми пропонуємо бінарне заняття, яке проводять разом педагог і логопед, забезпечуючи дітям одночасно педагогічну та логопедичну корекцію.

      На сьогодні проблема мовленнєвої підго­товки дітей старшого до­шкільного віку залишаєть­ся однією з найактуальніших  у психології,  педагогіці та   логопедії. Основне завдання корекційного впливу - навчити дітей з мовленнєвими порушеннями  складно й послідовно, граматично й фонетично правильно викладати свої думки, розповідати про події з навколишнього життя. Це має важливе значення для спілкування з дорослими й дітьми, формування особистісних якостей.                                                               

     

Переглядів: 190 | Додав: dnz14nizhyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar